Hej Allesammans!

Vi har nu haft en period med en hel del nya produkter och tester i magasin. Ni har väl inte missat där Quadrals högtalare Rodan  från Aurum-Serien, fick referensstatus i septembernumret av Hifi & Musik? Mycket trevlig läsning, vi vet att de leverarar, ända ifrån minstingen Galan till den största av dem alla ”Titan”.

En produkt som precis nått oss är nya strömadapters för Aune X1s Pro samt X8, så nu kan alla uppgradera sina enheter för ytterligare prestanda. Tillgängliga i svart till att börja med och ett chassi i ren aluminium.

Nuprime CDT-10

Det kommer en handfull nya produkter från Nuprime innan årsskiftet, först ut är efterlängtade CD-transporten CDT-10.

CDT-10 är helt omarbetad gentemot CDT-8, men de har lasern och själva driven gemensamt då den presterar i topp. Allt övrigt är helt nytt, ny strömkrets med filtreringsteknik lånad från Evolution, bättre skärmning, delikatare hantering av signal, alltså finare kretsar, kortare signalväg, minimering av vibration etc.

Som CDT-8 kan den uppsampla signalen till 768kHz eller DoP256. Utgångar: coax, optisk, aes/ebu och hdmi i2s.

Säljstart V44. Pris 23,900:- inkl.moms

Streaming och förstärkeri

Näst på tur står musikstreamers från Nuprime, 2st med lite olika inriktning och prisklass. Först har vi Omnia S1 mad Android som bas så man kan köra appar i full utsträckning med hifi-kvalitet, utrustad med HDMI ut och USB för inkoppling av tangentbord/mus. S1 har ingen inbyggd DAC utan är en ren streamer med digitala utgångar, däribland I2S anslutning där den kan skicka ut galen upplösning som 768K och DSD1024. S1 är inte appstyrd på så sätt att den har en egen app men är synlig som en DLNA server på nätverket så valet är fritt vilken app man väljer för streaming. Vi rekommenderar dock varmt BubbleUPnP, enkelt handhavande där du även kan streama Tidal till S1.

S1 är för den som sätter fokus på högupplöst musik och hör hemma i huvudsystemet.

Pris 10,990:- inkl.moms och kommer börja säljas mitten/slutet av november.

Läs mer här: https://nuprimeaudio.com/product/omnia-s1/?v=f003c44deab6

Sen har vi den appstyrda WR-1 med Blåtand, Airplay, Spotify Connect, Tidal etc. WR-1 är en multizonstreamer som styrs via Nuprimes Omnia app. Den stöder re-streaming så du kan t.ex. koppla in ljud via optisk skicka vidare ljudet andra enheter (om man har flera), likasom köra Youtube från plattan och spela upp i hela hemmet. WR-1 har både digital ut och inbyggd DAC så du kan få ut ljudet analogt.

Med WR-1 kan man även hämta musik från S1 och spela upp via WR-1, summa sumarum en enhet som kan mycket.

Pris 4,490:- inkl.moms och kommer börja säljas mitten/slutet av november.

Utöver dessa herrar kommer en ny ”mindre” hörlursförstärkare avsedd för att ersätta uDSD, sen nytt försteg och slutsteg i 9-serien som kommer säljas parallellt med nuvarande 9-serien. Därtill ny integrerad med inbyggd Omnia streamingkrets.

https://nuprimeaudio.com